Објавена е Joomla 1.5.8 [Wohnaiki].
Во оваа верзија се поправени неколку „бубачки“ и две средноопасни безбедносни дупки.
Но најважно, барем за нас, е тоа што од оваа верзија Македонскиот јазик е дел од официјалната постапка при инсталирање на Џумлата.
Можете да ја преземете целосната верзија на Joomla 1.5.8 [Wohnaiki] на Македонски.
Или пак, закрпата за преод од 1.5.7 на Joomla 1.5.8 [Wohnaiki] верзијата.

Подетално за измените во новата верзија.


Македонските јазични пакети се исто така корегирани.
Важно: Отсега Македонските јазични пакети можете да ги преземете и да ги инсталирате директно преку администрацијата на Џумлата. Им се извинуваме на сите корисници кои досега мораа рачно да ги копираат документите во соодветните папки.