Објавена е Joomla! 3.9.6 која поправа безбедносни грешки од минатите верзии. Препорачливо е да надградите.

За обнова на верзиите користете ја компонентата Joomla обнова и сето тоа ќе мине со еден клик. Но пред да го направите тоа, проверете дали сите надградби ви се обновени, а секако препорачуваме и да користите PHP 7.1.x или повисоко.

За оние кои сакаат или мораат тоа да го направат рачно еве и врски:

Се разбира, пред секоја обнова прво направeте бекап, за секој случај.