Објавена е Joomla! 3.8.10 веднаш по најнова безбедносна обнова 3.8.9, која коригира неколку пропусти од претходните верзии, заради проблеми со Windows серверите. Препорачливо е да надградите.

За обнова на верзиите користете ја компонентата Joomla обнова и сето тоа ќе мине со еден клик.

За оние кои сакаат или мораат тоа да го направат рачно еве и врски:

Се разбира, пред секоја обнова прво направeте бекап, за секој случај.