Joomla! 3.6

Објавена е Joomla! 3.6 најновата верзија од серијата 3.х на Џумла.

Во ова верзија се додадени неколку подобрувања:

  • компонентата Joomla! обнова е подобрена и сега дозволува и преинсталирање на Joomla! јадрото при што ги пребришува сите модифицирани документи и ги враќа во оригиналната состојба
  • креирање категории во лет
  • контрола на пристапни нивоа за типови на менија
  • Сите мени делови е нова опција која ги дава сите мени делови на едно место па полесно ќе може да пронајдете дупликати или да прегледате што сè имате во менијата
  • визуелни и многу други подобрувања.

Препорачливо е веднаш да ја обновите вашата верзија.

За обнова на верзиите користете го Менаџерот на надградби и со еден клик завршете ја целата работа. За оние кои сакаат или мораат тоа да го направат рачно еве и врски:

Се разбира, пред секоја обнова прво направeте бекап, за секој случај.