Објавена е Joomla! 3.7.2 најновата верзија од серијата 3.х на Џумла. Ова верзија главно остранува некои багови со цел да се стабилизира верзијата 3.7. Препорачливо е веднаш да надградите.

За обнова на верзиите користете ја компонентата Joomla обнова и сето тоа ќе мине со еден клик.

За оние кои сакаат или мораат тоа да го направат рачно еве и врски:

Се разбира, пред секоја обнова прво направeте бекап, за секој случај.