Ви ја претставуваме компонентата за креирање галерии – MorfeoShow.
Од оваа верзија, 1.2.0, со неа можете да создавате неколку типови галерии:

  • Класични со стандарден изглед
  • Флеш
  • Мапи (преку Google Maps)
  • Надворешни (Picasa и Flickr)

Едноставна и интуитивна за работа – прекрасна компонента ако Ви се потребни галерии.

Потребно е да го симнете пакетот, да го распакувате а потоа да ги инсталирате компонентата и додатокот. Откако е завршена инсталацијата, активирајте го додатокот, а потоа појдете во менито компонети, одберете ја MorfeoShow и почнете со создавање на Вашите галерии.

Примери:

Преземено со дозвола од Оригиналната страница на компонентата