Ни стигна порака во која се посочува на проблемот при објавување анкета. Имено, и во најновата верзија на Џумла, кај копчето за гласање место „Гласај“ стои „Vote“.
Проблемот бил во тоа што во англискиот јазичен документ во en-EN.ini не е ставен стрингот „VOTE“ па автоматски тој недостаток се провлекува и во сите другојазични документи.

Сега, откако знаеме што е, лесно е решението:

  • Потребно е да појдете во папката language која се наоѓа во главниот дел на Вашата Џумла,
  • па да ја отворите папката mk-MK
  • и во неа да го најдете документот mk-MK.ini (language/mk-MK/mk-MK.ini)
  • отворете го со најобичен едитор
  • појдете најдолу од текстот и во нова линија додадете:
  • VOTE=Гласај
  • Зачувајте и тоа е тоа.

Поправена е и комплетната инсталација која можете да ја преземете од кај нас.