Објавена е Joomla! 3.6.4 најновата верзија од серијата 3.х на Џумла. Во оваа верзија се поправени два безбедносни проблеми и неколку багови од минатата верзија, па се препорачува веднаш да обновите до најновата верзија.

За обнова на верзиите користете ја компонентата Joomla обнова и сето тоа ќе мине со еден клик.

За оние кои сакаат или мораат тоа да го направат рачно еве и врски:

Се разбира, пред секоја обнова прво направeте бекап, за секој случај.