Објавена е Joomla! 3.7.5 најновата верзија од серијата 3.х на Џумла. Ова верзија главно остранува баг кој спречуваше обнова на претходната веризија со оддалечена база. Препорачливо е веднаш да надградите.

За обнова на верзиите користете ја компонентата Joomla обнова и сето тоа ќе мине со еден клик.

За оние кои сакаат или мораат тоа да го направат рачно еве и врски:

Се разбира, пред секоја обнова прво направeте бекап, за секој случај.