Објавена е Joomla! 3.4.6 најновата верзија од серијата 3.х на Џумла.

Ова е безбедносна верзија во која се решени неколку критични безбеносни проблеми кои се открија во претходните верзии. Препорачливо е веднаш да ја обновите вашата верзија.

За обнова на верзиите користете го Менаџерот на надградби и со еден клик завршете ја целата работа. За оние кои сакаат или мораат тоа да го направат рачно еве и врски:

Се разбира, пред секоја обнова прво направeте бекап, за секој случај.

Бидејќи еден од проблемите се однесува и на верзиите од 1.5 и 2.5, направен е исклучок и пуштени се закрпи и за тие верзии, па ако користите постари верзии на Џумла еве ви линкови до закрпите:

Секако, препорачиво е старите верзии да ги мигрирате до најновата верзија заради ваша безбедност.